vineri, 5 octombrie 2012

Povestind copiilor...Întâlnirea dnei Else von Schuster cu elevii de la Şcoala Generală numărul 15 din cartierul istoric Fratelia a avut un efect surprinzător! 

Copii de vârste diferite s-au arătat entuziasmaţi să afle că vor face parte din proiectul “Memoria Cartierului Meu”. Dna Schuster a povestit fapte istorice, dar şi amintiri personale despre cartierul Fratelia, înşirând cuvinte despre jocurile de copii şi despre plăcerea tinerilor de a merge la cinematografe pentru a se amuza urmărind filme mute.
Curiozitatea a crescut când s-a menţionat despre cel mai vechi cartier al Timişoarei - cartierul Fratelia, care şi-a dobândit numele de la fraţii Latter, despre ţiglăriile şi cărămidăriile de pe acest teren şi despre cele 22 de vămi din oraş care foloseau banii adunaţi pentru a pava străzile Timişoarei.

Elevii au pus întrebări despre vechii locuitori, despre străzile numerotate, despre vechiul tramvai cu ataş şi 2 motoare.
Spre finalul orei speciale de istorie, li s-au mai dezvăluit detalii privind chirvaiul nemţesc şi prima rugă de sărbătorire a cartierului, primii copii născuţi aici – băiatul numit Adam şi fata numită Eva, locul de joacă de pe strada 5 şi buna înţelegere între etniile ce trăiau in Fratelia...

Un comentariu:

  1. Foarte frumos, e un inceput bun, ma bucur ca exista genul acesta de informare privind activitatiile care au loc in cartierul Fratelia.

    RăspundețiȘtergere